Automaty hra

  1. Počítač Spooky Vibes Accumul8 Casino: Pokies online tvoří asi 90% lobby kasinových her v Cherry Gold, zatímco celkem je šest karet, kde hráči mohou hledat své oblíbené možnosti her
  2. Společenská Odpovědnost Kasina 50 Lions - Jeden Comp bod stačí k tomu, abyste se zapsali do VIP klubu se vstupním statusem Lucky Duckling
  3. Jaké Požadavky Na Sázení Jsou V Dawn Of The Incas: Takže vytáhnout židli, najít sebe a pít a připravte se procházet naše nejlepší nápady, které vám pomohou vyhrát velký v pravidelných intervalech

Hrát kasino bonus s vkladem 5 eur

Nabízejí Kasina Hráčům Cake & Ice Cream Zdarma
Koneckonců, budete hrát se skutečnými penězi, takže vědět, že můžete provádět rychlé a bezpečné transakce, je velmi důležité
Valletta Megaways Na Desktopu
Také musíte vsadit získání z těchto otočení 50krát, než budete moci odstoupit
High Voltage Wild je to, co opravdu může proměnit vaše výhry v něco navíc vynásobením sousedních výher mezi 11X a 66X

Jak počítat karty blackjack

Kolik Eur Musíte Vsadit Na Double Stacks Abyste Vyhráli
Uložení s Boku je perfektní způsob, jak doplnit svůj účet v kasinu pomocí mobilního zařízení
Je Hra Goldbeard Licencována
Jakmile se zaregistrujete, uvidíte všechny dostupné metody, které můžete použít v závislosti na zemi, kde žijete
Jak Se Hraje Živá Hra Joker Megaways

Bydlení a domov

Všude dobře, doma nejlépe. Jak si zařídit krásné bydlení a útulný domov.

Děti a rodina

Děti jsou největší radostí. Kdo je nemá, chce je. Rodina je cennější než všechno bohatství světa.

Krása a móda

Krásná může být každá žena. Ovšem nestačí jen chtít. Je třeba pro to také něco udělat.

Praktické rady

Rady a tipy, které využijete v běžném životě. Ušetřete si práci, čas i peníze.

Sex a vztahy

Sex je kořením života. Jak vycházet s partnerem, jak pracovat na vztazích.

Domů » Moučníky

Hříšně čokoládové recepty!

Kdo by odolal koláči nebo dortu s lahodnou krémovou náplní nebo lehkému čokoládovému poháru, který se rozplývá na jazyku? Starosti o štíhlou postavu hoďte tentokrát za hlavu a vychutnejte si dokonalé recepty plné čokolády, které Vám obzvláště v chladném období zlepší náladu.

Dvoubarevná čokoládová pěna s malinovým coulis

Pro 4 osoby budete potřebovat:

  • 200 g hořké čokolády
  • 50 g krupicového cukru
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 2 vejce
  • 1 – 2 plátky želatiny

 

  • 200 g bílé čokolády
  • 50 g krupicového cukru
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 2 vejce
  • 1 – 2 plátky želatiny

 

  • mražené maliny
  • krupicový cukr

 

Nejprve si připravte tmavou čokoládovou pěnu. Želatinu namočte do vody a nechte ji nabobtnat. Hořkou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni.

Žloutky s cukrem vyšlehejte do světlé pěny a v jiné misce smetanu do polotuha. Žloutkovou pěnu lehce promíchejte nad párou (vodní lázní po rozpouštění čokolády), přidejte želatinu, čokoládu, šlehačku a opatrně spojte.

Skleničky nebo pohárky naplňte do poloviny čokoládovou pěnou a vložte do lednice. Stejným způsobem si připravte i pěnu z bílé čokolády, kterou následně rozdělte na první tmavou vrstvu ve skleničkách a dejte opět zchladit do lednice.

Před podáváním si připravte malinovou omáčku (coulis). Zmražené maliny dejte do kastrůlku, přidejte krupicový cukr dle chuti, případně podlijte trochou vody a rozvařte. Vzniklou omáčku můžete přecedit, abyste ji zbavili zrníček.

Vychlazenou čokoládovou pěnu přelijte malinovou omáčkou, ozdobte čerstvými malinami a podávejte.

Čokoládovo – kávové suflé

Nadýchané suflé je takovou malou cukrářskou zkouškou. S naším receptem se Vám však dozajista podaří a potěší Vás nebesky lehkou čokoládovou čepicí.

Pro 4 osoby si připravte:

  • 400 g hořké čokolády
  • 80 g másla
  • 80 g cukru krupice
  • 4 vejce
  • 40 ml silného espresa
  • 160 ml smetany ke šlehání
  • 50 g hladké mouky
  • lžíci kakaa

V kastrůlku svařte polovinu smetany, horkou ji nalijte do misky s polovinou nasekané čokolády a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Potom vlijte silnou kávu, promíchejte a vzniklý krém dejte do lednice vychladit a ztuhnout. Druhou polovinu čokolády rozpusťte spolu s máslem ve vodní lázni.

Žloutky ušlehejte spolu s cukrem do nadýchané světlé pěny, přidejte mouku, kakao a sníh z bílků. Vzniklé těsto rozdělte do čtyř zapékacích misek vymazaných máslem a vysypaných cukrem. Do středu každé misky vmáčkněte lžíci vychlazené čokoládovo – kávové hmoty.

Pečte při 180ºC čtvrt hodiny. Po upečení ihned podávejte poprášené kakaem se zbytkem smetany ušlehané dotuha.

Bílé crème brûlée

Francouzská klasika s nezapomenutelnou karamelovou krustou, tentokrát však v nebesky nevinné bílé variantě!

Na 8 porcí budete potřebovat:

  • 600 ml smetany ke šlehání
  • 100 g bílé čokolády
  • 1 vanilkový lusk
  • 6 žloutků
  • třtinový cukr na karamelovou krustu

Asi půl litru smetany vlijte do kastrůlku, přidejte nalámanou čokoládu a na mírném plameni zahřívejte a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Poté stáhněte z plotny a nechte asi 10 minut odstát. Vanilkový lusk rozkrojte, vydlabejte semínka a vložte je do kastrůlku ke smetaně.

Žloutky vyšlehejte se zbytkem smetany a vmíchejte do čokoládového základu. Krém rozdělte do zapékacích misek. Do pekáče nebo vyššího plechu vlijte vodu a misky do něj postavte – hladina by přitom měla dosahovat asi do poloviny výšky misek.

Pečte asi 15 – 20 minut při 160ºC, dokud se krém nezpevní, uprostřed by měl být však trochu jako puding. Po upečení a zchladnutí vložte do lednice minimálně na 4 hodiny.

Před servírováním krém posypte vrstvou třtinového cukru a pomocí flambovací pistole (případě v troubě pod grilem) ho rychle roztavte na karamelovou krustu. Ihned podávejte.

Řezy s čokoládou a pomerančem

Tento hutný čokoládový zákusek je jako stvořený do sychravého chladného odpoledne. Celý byt provoní pomerančovou kůrou a Vás zahalí do kakaového kabátku.

Na 12 porcí budete potřebovat:

  • 1 pomeranč
  • 50 g cukru krupice
  • 125 g másla
  • 150 g cukru krupice
  • 3 vejce
  • 180 g hladké mouky
  • ½ balení kypřícího prášku
  • 4 lžíce kakaa
  • 50 ml mléka
  • 5 lžic pomerančového likéru
  • 100 g hořké čokolády

Pomerančovou šťávu vymačkejte a odložte do misky stranou. Z pomerančové kůry odřezejte bílou část a samotnou kůru nakrájejte na velmi tenké proužky. Jednodušší varianta je však i ta, že nejprve pomeranč zbavíte slupky škrabkou na brambory (získáte tak velmi tenké plátky bez bílé dužiny) a teprve potom vymačkáte šťávu. Nakrájenou kůru vsypte do kastrůlku, zalijte hrnkem vody a vařte 20 minut pod pokličkou.

Poté přisypte 50 g cukru a dál vařte bez pokličky, dokud kůra nezměkne, voda se nevyvaří a kůra se neobalí cukrem (průběžně kůru kontrolujte a promíchávejte, aby se Vám nepřipálila).

Změklé máslo vyšlehejte spolu s vejcem a cukrem do světlé pěny, poté přidejte mléko, kakao, pomerančovou šťávu, likér a mouku s kypřícím práškem. Nakonec do těsta zamíchejte kousky nalámané čokolády a kandovanou pomerančovou kůru. Formu na biskupský chlebíček vymažte tukem, vysypte hrubou moukou a naplňte těstem.

Pečte asi 45 minut při teplotě 160ºC, poté nechte koláč asi 10 minut chladnout ve formě a teprve potom vyklopte na mřížku k úplnému vychlazení.

TIP: Pokud nemáte po ruce pomerančový likér, nahraďte ho rumem spolu s pomerančovým aroma.

 

Napsat komentář!

Přidat komentář nebo trackback z vašeho místa. Můžete také odebírat komentáře přes RSS.

Přidávejte příspěvky k tématu. Nepřidávejte spam.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tento blog podporuje Gravatar. Pro vytvoření Vašeho profilu se zaregistrujte na Gravatar.