Bydlení a domov

Všude dobře, doma nejlépe. Jak si zařídit krásné bydlení a útulný domov.

Děti a rodina

Děti jsou největší radostí. Kdo je nemá, chce je. Rodina je cennější než všechno bohatství světa.

Krása a móda

Krásná může být každá žena. Ovšem nestačí jen chtít. Je třeba pro to také něco udělat.

Praktické rady

Rady a tipy, které využijete v běžném životě. Ušetřete si práci, čas i peníze.

Sex a vztahy

Sex je kořením života. Jak vycházet s partnerem, jak pracovat na vztazích.

Domů » Maso

Kýta na pivu

kýta_na_pivu

Kýta na pivu

  • Doba přípravy: 80 minut
  • Počet porcí : 4
  • Náklady : 100kč

Suroviny pro výrobu kýty na pivu

  • 750g vepřové kýty
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • 250ml piva
  • kostka masoxu
  • 5 kuliček pepře celého
  • 1 cibule
  • hl. mouka
  • kmín
  • kečup

Postup přípravy kýty na pivu

Kýtu řádně omyjeme a usušíme. Česnek utřeme se solí a potřeme jím kýtu. Tu pak opečeme ze všech stran v pánvi na trošce oleje. Opečenou kýtu přendáme do pekáčku.
Ve výpeku opečeme na drobno pokrájenou cibuli, zaprášíme jí moukou a znovu osmahneme. Přidáme pivo, masox rozpuštěný v 250ml vody a pepř celý. Nakonec přidáme i kečup. Nalijeme na maso.
Kýtu posypeme kmínem. Pekáček zakryjeme alobalem a dusíme při 200 stupních zhruba hodinu. Chvilku před dopékáním alobal sundáme. Výborné s rýží nebo šťouchanými brambory.

Recept zaslala Lucie Vaněčková

Napsat komentář!

Přidat komentář nebo trackback z vašeho místa. Můžete také odebírat komentáře přes RSS.

Přidávejte příspěvky k tématu. Nepřidávejte spam.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tento blog podporuje Gravatar. Pro vytvoření Vašeho profilu se zaregistrujte na Gravatar.