Články k tagu: recept
![Gurmánské recepty](https://www.nestrezena.cz/wp-content/themes/arthemia-premium/scripts/timthumb.php?src=https%3A%2F%2Fwww.nestrezena.cz%2Fwp-content%2Fuploads%2F2013%2F04%2Ftypicka-valencijska-paella-1-300x175.jpg&w=80&h=80&zc=1&q=100)
Také se řadíte mezi gurmány a rádi vychutnáváte nové chutě? Stejně jako samotný zážitek z konzumace dobrého jídla, tak i jeho příprava se může stát vašim oblíbeným rituálem. Pronikněte do tajů originálních receptů a naučte …
![S videorecepty se vám bude vařit snadno, i když jste v kuchyni začátečnice](https://www.nestrezena.cz/wp-content/themes/arthemia-premium/scripts/timthumb.php?src=https%3A%2F%2Fwww.nestrezena.cz%2Fwp-content%2Fuploads%2F2018%2F02%2Frecept_1519685081-300x200.jpg&w=80&h=80&zc=1&q=100)
Kvalitní a chutná strava je snem téměř každého z nás. Mnohdy se ale stane, že i když si nakoupíme kvalitní suroviny, nevíme, jak je připravit, abychom jídlo uvařili chutně i správně a neznehodnotili vitamíny, které jsou …
![Ugrilujte si výborný steak, nebo lehkou rybu](https://www.nestrezena.cz/wp-content/themes/arthemia-premium/scripts/timthumb.php?src=https%3A%2F%2Fwww.nestrezena.cz%2Fwp-content%2Fuploads%2F2013%2F07%2F5028018277_84ec50b374-300x199.jpg&w=80&h=80&zc=1&q=100)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ugrilujte si výborný steak, nebo lehkou rybu
Steak a ryba
Určitě každý z nás má rád steaky, nebo pstruha, či jinou rybu. Jsou velmi zdravé a pokud je dobře připravíme, tak i velmi …
![Jak připravit kapra na Vánoční stůl](https://www.nestrezena.cz/wp-content/themes/arthemia-premium/scripts/timthumb.php?src=https%3A%2F%2Fwww.nestrezena.cz%2Fwp-content%2Fuploads%2F2012%2F12%2Fv%C3%A1no%C4%8Dn%C3%AD-kapr.jpg&w=80&h=80&zc=1&q=100)
Vánoční kapr patří neodmyslitelně na štědrovečerní stůl. Každý z nás má ale jiné chutě a proto je docela možné, že to, co bude chutnat vám, nebude už tolik chutnat ostatním. Pokud jste doma zvyklí péct nebo …
![Fazolová polévka s paprikou](https://www.nestrezena.cz/wp-content/themes/arthemia-premium/scripts/timthumb.php?src=https%3A%2F%2Fwww.nestrezena.cz%2Fwp-content%2Fuploads%2F2011%2F11%2Ffazolova-polevka-s-paprikou-300x225.jpg&w=80&h=80&zc=1&q=100)
Fazolová polévka s paprikou
Suroviny
1/4 kg bílých fazolí ,
dvě ostré klobásky , uzené atd .
4 polévkové lžíce oleje
4 polévkové lžíce hladké mouky ,
jedna polévková lžíce mleté sladké papriky
polévkové koření, pepř, trochu …
![Horalské ražniči](https://www.nestrezena.cz/wp-content/themes/arthemia-premium/scripts/timthumb.php?src=https%3A%2F%2Fwww.nestrezena.cz%2Fwp-content%2Fuploads%2F2011%2F09%2Fraznici.jpg&w=80&h=80&zc=1&q=100)
Horalské ražniči
Doba přípravy : 60 minut
Počet porcí : 4
Náklady : 120,-kč
Suroviny k receptu Horalské ražniči
500g vepřové kýty
100g sýru eidam
1 hermelín
bílá paprika
cherry rajčátka
cibule
sůl
pepř
olej
Postup přípravy …
![Recept na Sýrové řízečky](https://www.nestrezena.cz/wp-content/themes/arthemia-premium/scripts/timthumb.php?src=https%3A%2F%2Fwww.nestrezena.cz%2Fwp-content%2Fuploads%2F2011%2F09%2Fsyrove-rizecky.jpg&w=80&h=80&zc=1&q=100)
Recept na Sýrové řízečky
Náklady : 150,-kč
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min+35 minut pečení
Suroviny k receptu Sýrové řízečky
kuřecí řízečky 8 kusů
sůl
hořčice
provensálské koření
niva 150g
eidam 150g
tuk na vymazání
brambory
Postup …
![Kynutý cop](https://www.nestrezena.cz/wp-content/themes/arthemia-premium/scripts/timthumb.php?src=https%3A%2F%2Fwww.nestrezena.cz%2Fwp-content%2Fuploads%2F2011%2F09%2Fkynuty-cop.jpg&w=80&h=80&zc=1&q=100)
Kynutý cop
Počet porcí: 24
Náklady: 70,-kč
Doba přípravy: 30 minut + 60 minut kynutí
Suroviny k receptu Kynutý cop
500g polohrubé mouky
250ml mléka
1/2 lžičky soli
3 žloutky
80g cukru
80g hery
30g droždí
povidla nebo marmeláda
…
![Kýta na pivu](https://www.nestrezena.cz/wp-content/themes/arthemia-premium/scripts/timthumb.php?src=https%3A%2F%2Fwww.nestrezena.cz%2Fwp-content%2Fuploads%2F2011%2F09%2Fkyta_na_pivu.jpg&w=80&h=80&zc=1&q=100)
Kýta na pivu
Doba přípravy: 80 minut
Počet porcí : 4
Náklady : 100kč
Suroviny pro výrobu kýty na pivu
750g vepřové kýty
3 stroužky česneku
sůl
250ml piva
kostka masoxu
5 kuliček pepře celého
1 cibule
hl. mouka
…
![Pstruh pečený na víně s holandskou omáčkou](https://www.nestrezena.cz/wp-content/themes/arthemia-premium/scripts/timthumb.php?src=/images/no-image.png&w=80&h=80&zc=1&q=100)
Pstruh pečený na víně s holandskou omáčkou
Suroviny
pro 4 porce – 4 pstruzi, 2 citrony, sůl, 60g másla, 250ml bílého suchého vína- nejlépe ryzlink, petrželka.
Postup
Očištěné připravené pstruhy i s hlavou opláchneme uvnitř i zevně a osušíme. Dovnitř nakapeme …
![Recept na Cukeťáčky](https://www.nestrezena.cz/wp-content/themes/arthemia-premium/scripts/timthumb.php?src=https%3A%2F%2Fwww.nestrezena.cz%2Fwp-content%2Fuploads%2F2011%2F07%2Fcuketacky-4.jpg&w=80&h=80&zc=1&q=100)
Cukeťáčky
Budeme potřebovat
1/2 malé cukety
1 kg brambor
jednu mrkev
1 vejce
20dkg hladké mouky
15dkg salámu v celku
majoránku, sůl, pepř
3 stroužky česneku
Postup přípravy receptu
Zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme mouku, vejce, sůl, majoránku, pepř, a česnek. Dobře promícháme a …
![Recept na Zeleninové rizoto s treskou](https://www.nestrezena.cz/wp-content/themes/arthemia-premium/scripts/timthumb.php?src=https%3A%2F%2Fwww.nestrezena.cz%2Fwp-content%2Fuploads%2F2011%2F06%2Frizoto.jpg&w=80&h=80&zc=1&q=100)
Zeleninové rizoto s treskou
Doba přípravy : 40 minut
Počet porcí : 4
Náklady : 70,-kč
Suroviny na rizoto
2 sáčky rýže
200g brokolice
mražená zelenina
zeleninový bujón
200g tresky
sůl
2 stroužky česneku
Postup přípravy rizota
Do vroucí vody dáme vařit rýži a přidáme kostku zeleninového bujonu. …
![Brokolicová sekaná](https://www.nestrezena.cz/wp-content/themes/arthemia-premium/scripts/timthumb.php?src=https%3A%2F%2Fwww.nestrezena.cz%2Fwp-content%2Fuploads%2F2011%2F06%2Fbrokolicova-sekana.jpg&w=80&h=80&zc=1&q=100)
Brokolicová sekaná
Doba přípravy : 60 minut
Počet porcí : 6
Náklady : 70,-kč
Suroviny k receptu
500g mletého masa
250g brokolice
1 cibule
2 vejce
3 stroužky česneku
vegeta
strouhanka
Postup přípravy receptu
Brokolici uvaříme ve slané vodě, necháme okapat a semeleme na jemno. Přidáme mleté maso, …
![Recept na maso á la Babeta](https://www.nestrezena.cz/wp-content/themes/arthemia-premium/scripts/timthumb.php?src=https%3A%2F%2Fwww.nestrezena.cz%2Fwp-content%2Fuploads%2F2011%2F06%2Fnakladane-veprove.jpg&w=80&h=80&zc=1&q=100)
Maso á la Babeta
Náklady: 80,-kč
Doba přípravy: 30 minut + den marinování
Počet porcí: 4
Suroviny na maso á la Babeta
vepřové nudličky 400g
1 velká cibule
2 stroužky česneku
1 feferonka
2 žloutky
1 lžička kari
lžička cukru
lžička soli
lžička sojové omáčky
lžička vegety
3 lžíce oleje
Postup …
![Recept na pikantní vepřová játra](https://www.nestrezena.cz/wp-content/themes/arthemia-premium/scripts/timthumb.php?src=https%3A%2F%2Fwww.nestrezena.cz%2Fwp-content%2Fuploads%2F2011%2F06%2Fnakladana-jatra.jpg&w=80&h=80&zc=1&q=100)
Pikantní vepřová játra
Doba přípravy: 20 minut + 60 minut marinování
počet porcí: 4
Náklady: 50,-kč
Suroviny na vepřová játra
500 g vepřových jater
1 cibule
2 stroužky česneku
lžička sladké papriky
lžička kari
lžička mletého zázvoru
citronová šťáva z půlky citronu
sůl
olej na smažení
Postup přípravy receptu
Vepřová …
![Recept na kuřecí stehna s bazalkou](https://www.nestrezena.cz/wp-content/themes/arthemia-premium/scripts/timthumb.php?src=https%3A%2F%2Fwww.nestrezena.cz%2Fwp-content%2Fuploads%2F2011%2F06%2Fkure-s-bazalkou.jpg&w=80&h=80&zc=1&q=100)
Kuřecí stehna s bazalkou
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 min
Náklady: 80kč
Ingredience k receptu
4 kuřecí stehna
sůl
bazalka
podravka
1 rajský protlak
cherry rajčátka
masox
Postup přípravy receptu
Kuřecí stehna omyjeme a osušíme, osolíme, posypeme online casino podravkou a bazalkou. Rajčátka si překrájíme na půlky. …
![Recept na Játrové řízky](https://www.nestrezena.cz/wp-content/themes/arthemia-premium/scripts/timthumb.php?src=https%3A%2F%2Fwww.nestrezena.cz%2Fwp-content%2Fuploads%2F2011%2F06%2Fjatrove-rizky.jpg&w=80&h=80&zc=1&q=100)
Játrové řízky
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 25 min
Náklady: 55,-kč
Suroviny na játrové řízky
1/2 kg vepřových jater
hladká mouka
2 vejce
strouhanka
sůl
Postup přípravy játrových řízků
Vepřová játra si nakrájíme na kousky. Obalíme v trojobalu, osmažíme na mírném ohni. Po osmažení osolíme. Nejlepší …
![Recept na Jablka smažená v těstíčku](https://www.nestrezena.cz/wp-content/themes/arthemia-premium/scripts/timthumb.php?src=https%3A%2F%2Fwww.nestrezena.cz%2Fwp-content%2Fuploads%2F2011%2F06%2Fjablka.jpg&w=80&h=80&zc=1&q=100)
Jablka smažená v těstíčku
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 20 min
Náklady: 30,-kč
Suroviny na jablka v těstíčku:
4 jablka
125ml mléka
120g polohrubé mouky
špetka soli
2 vejce
lžíce moučkového cukru
moučkový cukr a skořice na obalení
Jablka nakrájíme na slabé plátky a vykrojíme z nich …
![Dršťková polévka z kuřete](https://www.nestrezena.cz/wp-content/themes/arthemia-premium/scripts/timthumb.php?src=https%3A%2F%2Fwww.nestrezena.cz%2Fwp-content%2Fuploads%2F2011%2F06%2Fdrstkova-polevka.jpg&w=80&h=80&zc=1&q=100)
Dršťková polévka z kuřete
Doba přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4
Náklady: 45,-kč
Ingredience na dršťkovou polévku:
2 kuřecí stehna
máslo
2 cibule
kořenová zelenina
kmín
2 stroužky česneku
sladká paprika
sůl
maggi
majoránka
Postup přípravy polévky:
Kořenovou zeleninu, jednu cibuli a kuřecí stehna vložíme do hrnce se studenou vodou. Přiměřeně …
![Recept na Citronové kuře](https://www.nestrezena.cz/wp-content/themes/arthemia-premium/scripts/timthumb.php?src=https%3A%2F%2Fwww.nestrezena.cz%2Fwp-content%2Fuploads%2F2011%2F06%2Fcitronove-kure.jpg&w=80&h=80&zc=1&q=100)
Citronové kuře
Doba přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4
Náklady: 80,-kč
Suroviny na citronové kuře
60g másla
1 citron
2 stroužky česneku
1 lžíce majoránky
1 lžíce tymiánu
1 kuře
1 kg brambor
sůl
Postup:
Nejdříve si připravíme kořeněné máslo. Do misky nastrouháme kúru z poloviny citronu, přidáme máslo, …
![Polévky: Maďarská bramboračka](https://www.nestrezena.cz/wp-content/themes/arthemia-premium/scripts/timthumb.php?src=https%3A%2F%2Fwww.nestrezena.cz%2Fwp-content%2Fuploads%2F2011%2F06%2Fmadarska-bramboracka.jpg&w=80&h=80&zc=1&q=100)
Maďarská bramboračka
Počet porcí : 4
Náklady : 25kč
Doba přípravy : 25 minut
Ingredience na bramboračku:
50g slaniny
1 cibule
kořenová zelenina
hladká mouka
sladká paprika
sůl
5 větších brambor
1l vody
polévkové koření
100g vysočiny
Postup:
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a očištěnou nakrájenou zeleninu …
![Recept na kuřecí játra na Čínu](https://www.nestrezena.cz/wp-content/themes/arthemia-premium/scripts/timthumb.php?src=https%3A%2F%2Fwww.nestrezena.cz%2Fwp-content%2Fuploads%2F2011%2F06%2Fkureci-jatra.jpg&w=80&h=80&zc=1&q=100)
Kuřecí játra na Čínu
Doba přípravy: 30 minut
Náklady : 40kč
Počet porcí : 2
Ingredience:
kuřecí játra – 250g
cibule – 1
česnek – 2 stroužky
sojová omáčka
worcestrová omáčka
koření Čína
rajský protlak
Postup:
Kuřecí játra si pokrájíme na malé kousky. Cibuli pokrájíme na kostičky, česnek …
![Mleté maso v listovém těstě](https://www.nestrezena.cz/wp-content/themes/arthemia-premium/scripts/timthumb.php?src=https%3A%2F%2Fwww.nestrezena.cz%2Fwp-content%2Fuploads%2F2011%2F06%2Fmlete-maso-v-listovem-teste-3.jpg&w=80&h=80&zc=1&q=100)
Mleté maso v listovém těstě
Počet porcí : 4
Náklady : 80,-kč
Doba přípravy : 40 minut
Ingredience:
400g mletého masa
100 g nastrouhaného sýra
listové těsto
2 stroužky česneku
vejce na potírání
olej
tymián
sůl
Postup:
Listové těsto si rozválíme a křížením překrájíme na trojúhelníky. Připravíme si maso, …
![Recept na ohnivé plátky](https://www.nestrezena.cz/wp-content/themes/arthemia-premium/scripts/timthumb.php?src=https%3A%2F%2Fwww.nestrezena.cz%2Fwp-content%2Fuploads%2F2011%2F06%2Fohnive-platky.jpg&w=80&h=80&zc=1&q=100)
Ohnivé plátky
Doba přípravy : 70 minut
Počet porcí : 4
Náklady : 90kč
Suroviny na ohnivé plátky
vepřové plátky
7 stroužků česneku
1 cibule
1 malá feferonka
šálek vývaru
ostrý kečup
olej
sůl
pepř
Vepřové plátky jemně naklepeme, osolíme, potřeme …
![Recept na sladko kyselé kuře](https://www.nestrezena.cz/wp-content/themes/arthemia-premium/scripts/timthumb.php?src=https%3A%2F%2Fwww.nestrezena.cz%2Fwp-content%2Fuploads%2F2011%2F06%2Fsladko-kysele-kure.jpg&w=80&h=80&zc=1&q=100)
Sladko kyselé kuře
Doba přípravy : 30 minut
Počet porcí : 4
Náklady : 130,-kč
Suroviny na kuře
kuřecí kousky – stehýnka, křidýlka, nebo prsíčka
1 lžíce worcesteru
1 lžíce sojovky
1 cibule
4 stroužky česneku
1 lžička soli
1 …
![Recept na makovník](https://www.nestrezena.cz/wp-content/themes/arthemia-premium/scripts/timthumb.php?src=https%3A%2F%2Fwww.nestrezena.cz%2Fwp-content%2Fuploads%2F2011%2F06%2Fmakovnik.jpg&w=80&h=80&zc=1&q=100)
Makovník
Doba přípravy : 40 minut
Počet porcí : 12
Náklady : 35,-kč
Suroviny na makovník
255g polohrubé mouky
255g mletého máku
255g moučkového cukru
75 g hery
2 vejce
1,5 vanilkového cukru
1,5 prášku do pečiva
šťáva z 1 …