Automaty hra

  1. Počítač Spooky Vibes Accumul8 Casino: Pokies online tvoří asi 90% lobby kasinových her v Cherry Gold, zatímco celkem je šest karet, kde hráči mohou hledat své oblíbené možnosti her
  2. Společenská Odpovědnost Kasina 50 Lions - Jeden Comp bod stačí k tomu, abyste se zapsali do VIP klubu se vstupním statusem Lucky Duckling
  3. Jaké Požadavky Na Sázení Jsou V Dawn Of The Incas: Takže vytáhnout židli, najít sebe a pít a připravte se procházet naše nejlepší nápady, které vám pomohou vyhrát velký v pravidelných intervalech

Hrát kasino bonus s vkladem 5 eur

Nabízejí Kasina Hráčům Cake & Ice Cream Zdarma
Koneckonců, budete hrát se skutečnými penězi, takže vědět, že můžete provádět rychlé a bezpečné transakce, je velmi důležité
Valletta Megaways Na Desktopu
Také musíte vsadit získání z těchto otočení 50krát, než budete moci odstoupit
High Voltage Wild je to, co opravdu může proměnit vaše výhry v něco navíc vynásobením sousedních výher mezi 11X a 66X

Jak počítat karty blackjack

Kolik Eur Musíte Vsadit Na Double Stacks Abyste Vyhráli
Uložení s Boku je perfektní způsob, jak doplnit svůj účet v kasinu pomocí mobilního zařízení
Je Hra Goldbeard Licencována
Jakmile se zaregistrujete, uvidíte všechny dostupné metody, které můžete použít v závislosti na zemi, kde žijete
Jak Se Hraje Živá Hra Joker Megaways

Bydlení a domov

Všude dobře, doma nejlépe. Jak si zařídit krásné bydlení a útulný domov.

Děti a rodina

Děti jsou největší radostí. Kdo je nemá, chce je. Rodina je cennější než všechno bohatství světa.

Krása a móda

Krásná může být každá žena. Ovšem nestačí jen chtít. Je třeba pro to také něco udělat.

Praktické rady

Rady a tipy, které využijete v běžném životě. Ušetřete si práci, čas i peníze.

Sex a vztahy

Sex je kořením života. Jak vycházet s partnerem, jak pracovat na vztazích.

Domů » Praktické rady

Desatero zavařování – Jak správně zavařovat

Zavařenina

Nebojte se zavařování

Pomalu přichází čas, kdy budeme moci začít zavařovat. Zrají jahody, hrášek už taky dorost, ředkvičky se z hlíny poulí a čekají, jestli letos budou zavařeny na kyselo, jako okurky…

Ať už jste v zavařování úplný “neználek“, nebo jste v předešlých letech nějaké sklenky naplnila, máme pro vás tipy, jak dobře, jednoduše, spolehlivě a s minimálním rizikem ztrát zavařovat, abyste byla v zimě zásobená, nebo mohla věnovat přítelkyni, rodině nějaký svůj konzervovaný poklad.

Nutná pravidla pro zdárný výsledek

1. Ovoce, které chcete zpracovat musí být kvalitní. Pomačkané, plesnivé i nahnilé “kousky“ bez milosti vyhoďte!

2. Nemyjte dopředu velké množství ovoce, lepší je zavařovat po menších částech, třeba po dvou kilogramech. Nebudete se honit, stresovat a bát, že práci nestihnete.

Ovoce na zavařování

3. Všechny pomůcky, které budete potřebovat si předem připravte. Není nic horšího, než odbíhat od bublajícího ovoce, nebo lektvaru, který je připravený k plnění do sklenic a vy něco hledáte. Vše se ale upraví samo s přibývající praxí, takové začátky znají všechny, které zavařují.

4. Sklenice, víčka, vařečky, naběračky, hrnce, lžičky,… vše musí být naprosto čisté. Nepodceňujte ani utěrky na otírání umazaných hrdel lahví, či sklenic. Pokud byste hrdla neotírala (a pravděpodobnost, že je neumažete je velmi malá), hrozilo by, že se vám zavařenina začne brzy kazit. Ani na pohled by nevypadaly hezky.

5. Plnění sklenic by mělo být co nejrychlejší, aby vám džem co nejméně vychladl. Buďte však opatrná, často při varu dochází k bublání, stříkání a mohla byste se lehce opařit. Používejte chňapku i zástěru.

[hana-code-insert name='468x80' /]

6. Menší dávku ovoce jistě zvládnete zpracovat i bez speciálně zakoupených přístrojů. Ke sterilizaci kompotů stačí velký hrnec, který vyložíme utěrkou, nebo novinami, teplotu, kterou je potřeba udržovat na hranici bodu varu lze odhadnout. Mlýnek či lis na ovoce můžete nahradit cedníkem, přes který ovoce přepasírujete.

7. Nejdostupnější a dostačující jsou klasické šroubovací sklenice. Můžete použít i ty od spotřebovaných výrobků, pouze musíte dbát na důkladné vyčištění skla i uzávěru.

Zavařeniny

8. Horkou sklenici nikdy prudce neochlazujte, hrozilo by prasknutí. Pokud je v receptu uvedeno, abyste po naplnění a uzavření otočila sklenici dnem vzhůru, udělejte to, zabráníte tak tomu, aby se zavařeniny kazily. Jedná se o tzv. obrácenou sterilizaci. Vždy to ale dělejte až po tom, co se přesvědčíte, že je sklenice skutečně pevně uzavřena, abyste se neopařila.

9. Na konečnou fázi si udělejte čas. Je to příjemná práce. Nakupte si čisté, nebo předtištěné etikety a sklenice si hezky označte. Ti, kdo mají rádi skutečně “vymazlené“ kousky můžou použít i látkové krytí uzávěrů obvázané šňůrkou, nebo mašličkou. Nebo můžete sklenice popsat či pokreslit barvami na sklo. Pokud vám ale čas nezbývá a zavařujete ve větším, osvědčená je i klasická nesmyvatelná fixa. Při mytí ji odstraníte pomocí písku, nebo drátěnky.

10. Zavařování by vás mělo bavit. Dělejte to s láskou a ona se dostane i do zavařeniny.

Vyzkoušejte zavařování v troubě, postup je v magazínu HomeInCube.cz.

[hana-code-insert name='468x250' /]

Napsat komentář!

Přidat komentář nebo trackback z vašeho místa. Můžete také odebírat komentáře přes RSS.

Přidávejte příspěvky k tématu. Nepřidávejte spam.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tento blog podporuje Gravatar. Pro vytvoření Vašeho profilu se zaregistrujte na Gravatar.