Bydlení a domov

Všude dobře, doma nejlépe. Jak si zařídit krásné bydlení a útulný domov.

Děti a rodina

Děti jsou největší radostí. Kdo je nemá, chce je. Rodina je cennější než všechno bohatství světa.

Krása a móda

Krásná může být každá žena. Ovšem nestačí jen chtít. Je třeba pro to také něco udělat.

Praktické rady

Rady a tipy, které využijete v běžném životě. Ušetřete si práci, čas i peníze.

Sex a vztahy

Sex je kořením života. Jak vycházet s partnerem, jak pracovat na vztazích.

Domů » Moučníky

Snadná vanilková buchta s jahodovou polevou, po které se zapráší

Snadná vanilková buchta s jahodovou polevou, po které se zapráší

Pokud máme rádi vanilku a jahody, kterých je v tomto období hojnost, je tento recept právě pro nás. Jako velkým bonusem je, že je tato buchta rychlá a jednoduchá, takže nebudete u pečení trávit hodiny.

Suroviny:

Autor obrázku: Qfamily

200g másla

200g cukru
4 vejce
250g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
2 lžíce másla
2 lžičky vanilkové esence
4 středně velké jahody
200g moučkového cukru

Postup:

Troubu rozpálíme na 180°C. Pekáč vymažeme a vložíme pečící papír. Máslo, cukr, vejce, mouku s kypřícím práškem, mléko a vanilku dáme do misky a elektrickým šlehačem vypracujeme lehké a nadýchané těsto. Přesuneme ho do pekáče a uhladíme. Pečeme 35-40 minut. Necháme pět minut chladnout v pekáči pak ho přesuneme na mřížku.

Jahody promačkáme skrz síto do mísy, přidáme moučkový cukr a šleháme, dokud nebude poleva hladká, lesklá a bude se chytat na lžíci. Poté buchtu potřeme polevou a počkáme, dokud neztvrdne.

Napsat komentář!

Přidat komentář nebo trackback z vašeho místa. Můžete také odebírat komentáře přes RSS.

Přidávejte příspěvky k tématu. Nepřidávejte spam.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tento blog podporuje Gravatar. Pro vytvoření Vašeho profilu se zaregistrujte na Gravatar.