Nízký vklad kasino bonus 2023

  1. River Dragons Triky A Hacky: Prozkoumejte nejnovější video automaty, stolní hry, pokies a živé kasinové hry
  2. Video Prezentace Bingo Machine - Pokud jste vyhráli určitou částku peněz, vezměte si něco z toho a okamžitě stáhněte
  3. Kingdom Of The Dead Kasino Hra S Jackpotem: Pilot slouží jako divoký symbol v tomto slotu kasinové hry

Aplikace vyprázdnit sloty mobilního telefonu 2023

Existují V Clover Tales Limity Výher
Hráči mají stejné funkce a použitelnost při přístupu do kasina prostřednictvím svého oblíbeného prohlížeče v mobilu
Jakou Hodnotu Má Multiplikátor Ve Hře Danger High Voltage
Magické tematické výherní automaty představují show, která je vhodná pro každého
Jen si pamatujte, že dům má vždy okraj, a nakonec bez ohledu na to, jaké máte štěstí, tato hrana vás dohoní

Hry automaty zdarma bez registrace 2023

Jaké Jsou Recenze Na Gonzos Quest Megaways
Pokud hledáte skvělé kasino bez požadavků na sázky na bonusové nabídky, Agent No Wager je ideální volbou
Gorilla Go Wild Online Na Mobilu
Pokud máte krátkou pozornost, můžete dokonce sekat a měnit mezi sloty hry na různých webových stránkách, aby skutečně co nejvíce z toho, co je k dispozici
Nejlepší Kasino S Immortal Fruits

Bydlení a domov

Všude dobře, doma nejlépe. Jak si zařídit krásné bydlení a útulný domov.

Děti a rodina

Děti jsou největší radostí. Kdo je nemá, chce je. Rodina je cennější než všechno bohatství světa.

Krása a móda

Krásná může být každá žena. Ovšem nestačí jen chtít. Je třeba pro to také něco udělat.

Praktické rady

Rady a tipy, které využijete v běžném životě. Ušetřete si práci, čas i peníze.

Sex a vztahy

Sex je kořením života. Jak vycházet s partnerem, jak pracovat na vztazích.

Domů » Cukroví

Pečte cukroví světově!

Je ve Vašem každoročním sladkém repertoáru klasické linecké cukroví nebo vanilkové rohlíčky, ale rádi byste zkusili něco nového? Zapátrejme ve vánočních kuchařkách ze zahraničí a upečme si jejich sváteční cukroví.

Cantuccini

Oblíbené italské suchárky, někdy zvané také „biscotti“, jsou ideální k namáčení do kávy nebo likéru.

Na 36 suchárků budete potřebovat:

  • 60 ml olivového oleje
  • 150 g cukru krupice
  • 2 vejce
  • 2 lžičky vanilkové esence
  • ½ lžičky mandlové esence
  • 220 g hladké mouky
  • špetku soli
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • 60 g sušených brusinek
  • 180 g pistácií

Olivový olej promíchejte s cukrem, po jednom přimíchejte vejce a nakonec přidejte vanilkovou i mandlovou esenci. Mouku smíchejte se solí a práškem do pečiva a sypkou směs smíchejte s tekutou, až vznikne kompaktní těsto. Na samotný závěr do těsta přidejte brusinky a pistácie. Těsto rozdělte na dva díly a vytvarujte z něj šišky. Ty přeneste na plech vyložený pečícím papírem a pečte je asi 35 minut při teplotě 150ºC. Upečené šišky vyjměte z trouby a nechte je asi 10 minut chladnout. Každou šišku rozkrájejte na 18 plátků, rozložte je na pečící plech a pečte ještě dalších 8 – 10 minut při teplotě 130ºC.

Nechte je 10 minut chladnout na plechu a poté je přesuňte na mřížku k úplnému vychladnutí.

Norimberské perníčky

Kořeněné zdobené perníčky jsou oblíbeným druhem cukroví i u nás. Vyzkoušejte však tuto pravou německou recepturu.

Na 2 plechy si připravte:

  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce medu
  • 3 vejce
  • 125 g lískových ořechů
  • 50 g mandlí
  • 125 g rozinek
  • 1 citron
  • 1 pomeranč
  • 2 lžíce rumu
  • lžičku skořice
  • špetka mletého hřebíčku
  • špetka mletého nového koření
  • 50 g strouhaného perníku
  • 35 g hladké mouky
  • ½ lžičky kypřícího prášku do perníku
  • malá kolečka z jedlého papíru

a na ozdobu:

  • 150 g moučkového cukru
  • 1 lžíci rumu
  • 1 lžíci citrónové šťávy
  • 1 lžíci horké vody
  • barevné cukrové zdobení

Okrájejte kůru z dobře umytých citrusů, spolu s rozinkami ji rozmixujte, zalijte rumem, citrónovou a pomerančovou šťávou a nechte odležet minimálně dvě hodiny nebo klidně přes noc. V míse vyšlehejte moučkový a vanilkový cukr s medem a vejci do pěny, vmíchejte mleté lískové ořechy i mandle, naložené rozinky s kůrou, koření, strouhaný perník a nakonec přimíchejte mouku s kypřícím práškem.

Plech vyložte pečícím papírem a poklaďte kolečky z jedlého papíru. Dvěma lžičkami na ně rozdělte těsto a navlhčenou lžičkou těsto uhlaďte. Perníčky pečte asi 10 – 15 minut při teplotě 180ºC. Moučkový cukr utřete s rumem, citrónovou šťávou a horkou vodou, vzniklou polevou pomocí štětce perníčky potírejte a před zaschnutím posypte barevným zdobením.

Marocké cukroví s rozinkami

Rozinky, sezam a mandle – vítejte v Orientu!

Na 60 kousků budete potřebovat:

  • 125 g rozinek
  • 1 lžíci rumu
  • 100 g cukru krupice
  • 2 žloutky
  • 100 g másla
  • kůru z 1 citronu
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 10 lžic hladké mouky
  • meruňkovou marmeládu
  • sekané mandle

Rozinky rozmixujte s rumem, přidejte cukr, žloutky, změklé máslo, citrónovou kůru, prášek do pečiva a sezam a dobře promíchejte. Poté do těsta postupně po lžících přidávejte mouku tak, aby těsto nebylo ani lepivé, ani drobivé. Z hotového těsta tvořte kuličky, ty do poloviny namočte v rozehřáté marmeládě a obalte v sekaných mandlích. Pokládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte při teplotě 180ºC dorůžova.

Ricciarelli

Křehké mandlové bochánky původem z Itálie úžasně voní po marcipánu.

Na 40 kousků si připravte:

  • 250 g mandlí
  • 120 g cukru krupice
  • 2 bílky
  • 100 g moučkového cukru
  • 50 g hladké mouky
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • 50 g solamylu

Krupicový cukr svařte se 40 ml vody na sirup a do ještě horkého vmíchejte oloupané a namleté mandle. Nechte vychladnout a poté ještě dvě hodiny odležet. Bílky vyšlehejte s polovinou moučkového cukru dotuha. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a vmíchejte do sněhu. Bílkovou i mandlovou hmotu spojte, druhou polovinu moučkového cukru smíchejte v misce se solamylem. Z těsta odkrajujte malé kousky, tvořte bochánky, ty obalujte ve směsi cukru a solamylu a pokládejte je na plech vyložený pečícím papírem.

Ricciarelli pečte (sušte) asi půl hodiny při teplotě 130ºC.

Napsat komentář!

Přidat komentář nebo trackback z vašeho místa. Můžete také odebírat komentáře přes RSS.

Přidávejte příspěvky k tématu. Nepřidávejte spam.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tento blog podporuje Gravatar. Pro vytvoření Vašeho profilu se zaregistrujte na Gravatar.