Kasino s vkladem 2023

  1. Co Když Mám Technické Problémy Při Hraní Kasinové Hry Jacks Or Better Double Up: Hráči, kteří hledají nejlepší online hru blackjack, budou s kasinem docela spokojeni, protože nabízí 10 variací hry
  2. Hrajte Hru Alchymedes Na Mobilním Zařízení - Pokerové mobilní aplikace také zaznamenaly masivní růst, a jejich příchod znamená, že lidé mohou hrát hry kdykoli a kdekoli chtějí
  3. Jak Vysoké Jsou Šance Na Výhru Ve Hře Sacred Stones: Genting Club Westcliffe má široký výběr stánkových balíčků, které jsou ideální pro příležitost

Hrát kasino okamžitá platba

Jak Se Určují Výhry Ve Hře Stellar Portals
Je-li tabulka kasino je místo, kde vaše zájmy sedět, pak je tu žádný nedostatek možností na Fun Casino
Školicí Nástroje Pro Leprechaun Goes Wild
Nyní v této recenzi True Flip Casino, pojďme mluvit o sekci služeb zákazníkům
Pokud chcete hrát Wheel Of Fortune sloty v pozemním kasinu, nebudete mít moc

Online sázky na automaty 2023

Tipy Pro Zvýšení Míry Výher V Fu Er Dai
To je možná nejdůležitější část této recenze Slotastic casino 2023, protože web není nic, pokud nemá špičkový výběr her
Jak Maximalizovat Svou Sázku Na Hru Amazons Wonders
Progresivisté specifičtí pro kasino, kteří dávají menší jackpoty, se obvykle vyplácejí v menších splátkách, s výhradou maximálních pravidel výběru online kasina
Nejspolehlivější Online Casino Pro Hru Rainbow

Jedlé kaštany

Jelikož okolo Vánoc vrcholí sezóna jedlých kaštanů, je právě teď vhodná chvíle na to, abyste je vyzkoušela. Že nevíte, k čemu jsou dobré a co s nimi uvařit? To je ale velice jednoduché.

Autor obrázku: cookbookman17

Jedlé kaštany pocházejí ze stromu od Středozemního moře, tento strom se nachází i třeba ve střední Evropě. Zde se ale netěší takovému úspěchu, protože podnebí nedovoluje, aby měl tak velké plody. Samotné plody mají dlouhou tradici, lidé už je konzumují přes dva a půl tisíce let! Kaštanovníky ale najdeme i v Čechách, kde se jim nejvíce daří na Moravě. Můžeme je ale najít i mnohem severněji. Největší sad kaštanovníků nechal na Chrudimsku v roce 1774 vysázet kníže Jan Adam Auersperg.

Samotný kaštanovník má mnoho způsobů využití, hlavně těch léčivých, protože pomáhá při nemocích a obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek. Naopak se u nich ale nesetkáme s žádnými škodlivými látkami. Navíc dodají tělu energii, i když neobsahují tolik cukru a jsou vhodné pro diabetiky.

Jedlé kaštany obsahují draslík, vápník, fosfor, podporují činnost srdce, pomáhají při úzkostech, snižují krevní tlak nebo čistí játra a ledviny.

V obchodech se můžeme setkat se dvěma druhy. Marroni jsou větší a lepší na chuť, hodí se hlavně k pečení. Castagne se ale naopak zase hodí na vaření ve vodě. Před vařením nebo pečením je ale potřeba nezapomenout naříznout slupku do tvaru T a poté je pomalu vařit ve vroucí vodě asi 20 minut nebo péct při 190 °C 10 až 15 minut. Poté musíte kaštany ihned oloupat i se šedivými hořkými vlákny pod slupkou. Jinak by totiž slupka opět ztvrdla a nešla sundat. Oloupané a uvařené či upečené kaštany můžete dále zpracovat podle následujících receptů.

Kaštany v armagnaku

Kaštany vyskládejte do sklenice a zalijte armagnakem. Poté uzavřete a schovejte v temnu. Můžete je naložit i do jiného vysokoprocentního alkoholu – do třtinového rumu, brandy nebo koňaku. Naložené kaštany jsou velmi zdravé, protože alkohol z nich uvolní cenné látky a hodí se tak do dezertů či sladkých krémů.

Kaštanová polévka

Ingredience na 4 porce, 80 minut přípravy

  • 450 g upečených kaštanů
  • 220 g anglické slaniny
  • Cibule
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 300 g brambor typu B
  • Sůl, pepř
  • 200 ml smetany 12%
  • Osmažené chlebové krutony
  • Nasekaná zelená petrželka

Postup:

Kaštany nasekáme nahrubo a v hrnci orestujeme nakrájenou anglickou slaninu, přidáme k ní nahrubo nakrájenou cibuli a kaštany a restujeme, dokud cibulka nezezlátne. Poté zalijeme vývarem, přidáme oloupané a nakrájené brambory na velké kostky, pomalu je vaříme asi 25 minut, až budou veškeré suroviny měkké. Polévku rozmixujeme na krém, vlijeme do ní smetanu, necháme chvilku přejít varem a poté ji ochutíme solí a pepřem. Podáváme s osmaženými křupavými krutony a nasekanou petrželkou. Hotovou polévku lze vylepšit kopečkem zakysané smetany nebo dotuha ušlehané šlehačky.

Autor obrázku: Pauline Mak

Kaštanové pyré

4 porce, 60 minut příprava

Ingredience na kaštany:

  • 2 velké cibule
  • 2 lžíce másla
  • 3 dl masového vývaru
  • 3 lžíce portského vína
  • 300 g pečených kaštanů
  • Pár snítek rozmarýnu
  • Sůl a mletý pepř

Ingredience na pyré:

  • 2 dl smetany 12%
  • 450 g upečených kaštanů
  • 50 g másla
  • Sůl a pepř

Postup:

Troubu předehřejeme na 170°C, v pekáči orestujeme na másla na kolečka nakrájenou cibuli a na ní osmažíme kaštany. Přidáme rozmarýn, zalijeme vývarem, zakryjeme a vložíme do trouby na asi 30 minut.

Mezitím si uděláme pyré, kaštany jemně umeleme, nasypeme do hrnce, zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a zjemníme máslem.

Do výpečku z kaštanů pak přidáme portské víno, osolíme a opepříme. Kaštanové pyré nemusíme přidávat pouze ke kaštanům, skvěle se hodí k vařenému uzenému či ke zvěřinovým pečením.

Pečená kuřátka s kaštanovou nádivkou

4 porce, 80 minut příprava

Ingredience:

  • 4 malá jarní kuřátka
  • 100 g másla
  • Sůl a mletý pepř
  • Bobkový list nebo šalvěj

Ingredience na nádivku:

  • 250 g toastového chleba
  • Cibule
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 dl mléka
  • 2 vejce
  • 300 g upečených kaštanů
  • 2 špetky muškátového oříšku
  • Sůl a mletý pepř
  • 1 hrst nasekané zelené petrželky

Postup:

Toastový chléb nakrájíme na kostičky a pečeme v troubě při 190 °C asi 5 minut. Poté přesypeme kostičky do mísy a zalijeme mlékem. Na kostičkách slaniny opečeme v pánvi nakrájenou cibuli a poté to vmícháme k namočenému chlebu, přidáme vejce, nasekané kaštany a petrželku.

Kuřátka vně i uvnitř osolíme, opepříme, naplníme nádivkou a svážeme jim stehna. Pečeme je se šalvějí nebo bobkovým listem, obložené kousky másla prvních 15 minut při vyšší teplotě, poté ubereme na 160 °C a dopékáme za častého přelévání šťávou dozlatova.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *