Automaty hra

  1. Počítač Spooky Vibes Accumul8 Casino: Pokies online tvoří asi 90% lobby kasinových her v Cherry Gold, zatímco celkem je šest karet, kde hráči mohou hledat své oblíbené možnosti her
  2. Společenská Odpovědnost Kasina 50 Lions - Jeden Comp bod stačí k tomu, abyste se zapsali do VIP klubu se vstupním statusem Lucky Duckling
  3. Jaké Požadavky Na Sázení Jsou V Dawn Of The Incas: Takže vytáhnout židli, najít sebe a pít a připravte se procházet naše nejlepší nápady, které vám pomohou vyhrát velký v pravidelných intervalech

Hrát kasino bonus s vkladem 5 eur

Nabízejí Kasina Hráčům Cake & Ice Cream Zdarma
Koneckonců, budete hrát se skutečnými penězi, takže vědět, že můžete provádět rychlé a bezpečné transakce, je velmi důležité
Valletta Megaways Na Desktopu
Také musíte vsadit získání z těchto otočení 50krát, než budete moci odstoupit
High Voltage Wild je to, co opravdu může proměnit vaše výhry v něco navíc vynásobením sousedních výher mezi 11X a 66X

Jak počítat karty blackjack

Kolik Eur Musíte Vsadit Na Double Stacks Abyste Vyhráli
Uložení s Boku je perfektní způsob, jak doplnit svůj účet v kasinu pomocí mobilního zařízení
Je Hra Goldbeard Licencována
Jakmile se zaregistrujete, uvidíte všechny dostupné metody, které můžete použít v závislosti na zemi, kde žijete
Jak Se Hraje Živá Hra Joker Megaways

Bydlení a domov

Všude dobře, doma nejlépe. Jak si zařídit krásné bydlení a útulný domov.

Děti a rodina

Děti jsou největší radostí. Kdo je nemá, chce je. Rodina je cennější než všechno bohatství světa.

Krása a móda

Krásná může být každá žena. Ovšem nestačí jen chtít. Je třeba pro to také něco udělat.

Praktické rady

Rady a tipy, které využijete v běžném životě. Ušetřete si práci, čas i peníze.

Sex a vztahy

Sex je kořením života. Jak vycházet s partnerem, jak pracovat na vztazích.

Domů » Recepty

Zavařování vám zajistí lahodné pokrmy plné ovoce a zeleniny i v zimě

ZavařeninyNěkteré z nás zůstávají u tradice a každoročně zavařují, ale pro mnohé je to už zastaralý způsob a odvrátily od toho. Je to vůbec třeba? Má cenu strávit tolik času nad zavařováním nějakého ovoce, když si jej mohu koupit?

Záleží na vás, ale já si myslím, že je to dobré zejména v zimě, když na stromech už nic neroste, všechno je ukryto pod sněhem a vy máte chuť dát si k obědu kompot. Ano, teď mnoho z vás napadá, že si ho můžete koupit. To je pravda, ale na druhou stranu, když si ho sama doma zavaříte, víte, že neobsahuje žádné chemikálie. A ve většině případů ženy zavařují své vlastní ovoce, co jim rostlo na zahradě, takže je zdravé i to a navíc značně ušetříte!

Na zavařování není nic těžkého. Stačí mít doma zavařovací nebo obyčejný větší hrnec, trochu času a chuť zkusit to. Pak už jde všechno pěkně od ruky.

Jak na zavařování?

Nejprve si musíme přichystat ovoce, které chceme zavařit. Musíme jej umýt a přebrat, protože na zavařování nesmíme použít ovoce, které je nějak porušeno, ani obito, aby po čase nezačalo kvasit. Poté ovoce vezmeme a naskládáme do umytých zavařovacích sklenic, tak aby bylo těsně na sobě. Naplníme co nejvíce, ale opatrně, neplníme sklenici až k hrdlu a zatím ani nezavíčkujeme, protože do sklenice ještě patří nálev.

Připravíme si nálev a nalijeme ho do sklenice (tak do tří čtvrtin obsahu) a pořádně zaděláme víčkem. Pomůžeme si zadělávací hlavou na zavařeniny tak, že přes sklenici natáhneme utěrku nebo kus hadru a přes to zatlačíme hlavu. Musí to být zadolováno tak, aby se nám víčko neprotáčelo. Potom dáme do zavařovacího hrnce (v případě použití velkého obyčejného hrnce jej vystelte novinami), do spodní části vodu (také záleží, na jaký princip funguje váš hrnec nebo hrnec, který si pořídíte), vložíte sklenice – podle velikosti hrnce se jich většinou vleze pět nebo šest. Zaděláte hrnec pokličkou a dáte do stojanu teploměr, na kterém se nejen ukazuje teplota, ale také máte napsáno po případě nakresleno, na kolika stupních se ovoce či zelenina vaří (dle druhu zavařeniny). A také i jak dlouho to máte nechat.

Když máte hotovo, ještě za tepla s rukavicí opatrně vyndáte sklenice, položíte je na ručník na podlahu tak, aby se víčkem dotýkaly země (ručníku.) Později je převrátíte a při převrácení musíte poslechnout, jestli náhodou sklenice nezasyčí, pokud ano, znamená to, že jste jí špatně zavřeli a měli byste jí sníst jako první, aby se vám nezkvasila. Tak to je celý proces zavařování.

Nálevy pro zavařování

Na ovoce – dáte do hrnce vody, přidáte cukr a necháte převařit. Nelze přesně určit jaký je poměr voda k cukru, ale řiďte se podle toho, jak je ovoce kyselé a jak sladký máte rádi kompot. (Když to nálev bude trochu sladší, nic tím nepokazíte naopak je to lepší než mít kompot kyselý.)

Na okurky – takzvaný znojemský nálev; dáte do hrnce opět vodu a do ní vlijete ocet a i nyní dáte cukr, ale pouze na špičku lžičky (Opravdu jen málo. Jen v případě, že by se vám podařilo do nálevu vlít více octu a vám by se to zdálo příliš kyselé, tak to můžete upravit tím, že přisypete trošku více cukru.) Další věc, která je nezbytná do znojemského nálevu je bobkový list a hořčičné semínko. (Hlavně u okurek nezapomínejte, že dovnitř do sklenice se společně s okurkami dává cibule, mrkev a kopr.)

Tak vám přeji mnoho štěstí a plný sklep zavařenin.

Napsat komentář!

Přidat komentář nebo trackback z vašeho místa. Můžete také odebírat komentáře přes RSS.

Přidávejte příspěvky k tématu. Nepřidávejte spam.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tento blog podporuje Gravatar. Pro vytvoření Vašeho profilu se zaregistrujte na Gravatar.