Bydlení a domov

Všude dobře, doma nejlépe. Jak si zařídit krásné bydlení a útulný domov.

Děti a rodina

Děti jsou největší radostí. Kdo je nemá, chce je. Rodina je cennější než všechno bohatství světa.

Krása a móda

Krásná může být každá žena. Ovšem nestačí jen chtít. Je třeba pro to také něco udělat.

Praktické rady

Rady a tipy, které využijete v běžném životě. Ušetřete si práci, čas i peníze.

Sex a vztahy

Sex je kořením života. Jak vycházet s partnerem, jak pracovat na vztazích.

Domů » Všehochuť

Umíte vařit kroupy? Jsou zdravé, připravte si je.

Uvařit kroupy není vůbec složité, stejně jako je to u cizrny. Větší se budou vařit o pár minut déle, než kroupy malé, ale je to stejný postup.

Kroupy vařením mnoho nenabudou. Požadované množství nasypeme do misky a v několika studených vodách propláchneme. Voda je při umývání bílá, usoudíme, kdy jsou kroupy dostatečně propláchnuté. V případě, že bychom je neproplachovali, zůstanou nám po uvaření polepené.

Po umytí postupujeme stejně, jako u vaření rýže. Kroupy nasypeme do hrnce, v kterém je chceme uvařit. Zalijeme vodou tolik, aby zůstaly asi 1 cm pod hladinou. Trochu osolíme a přikápneme oleje.

Je možné propláchnuté kroupy vysypat na usmaženou cibulku. Pak opět zalít 1 cm nad kroupy a přidat sůl.

Pokud chceme použít kroupy jako zavářku do polévky, v takovém případě je nemusíme oplachovat. Trochu, asi hrst krup vsypeme rovnou do téměř uvařené polévky. Vsypáním do vroucí vody jsou uvařené během několika minut.

Kroupy jsou zdravé, když jsou nerozvařené.

Napsat komentář!

Přidat komentář nebo trackback z vašeho místa. Můžete také odebírat komentáře přes RSS.

Přidávejte příspěvky k tématu. Nepřidávejte spam.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tento blog podporuje Gravatar. Pro vytvoření Vašeho profilu se zaregistrujte na Gravatar.